PSS Perfect Separation Solutions > Support > Library/PSS Publications

PSS Library

Regular Columns

GPC/SEC Tips&Tricks

Developed by PSS for LC/GC: Practical tips and advice for GPC/SEC users.

Streamliner

The PSS Company Magazine featuring the latest developments

App Notes

Full featured application notes describing how to solve tasks.

PSS Publication Database

Publications

Versetzt injizieren
Das Trennverhalten von GPC-Säulen erlaubt es mit jedem Injekt Zeit und Lösungsmittel zu sparen - bei gleicher Performance und Trennleistung.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30084
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
Systemtest
Die Bodenzahl liefert entscheidende Hinweise, um die Performance der gesamten Anlage zu überprüfen.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30087
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
Umstellen auf PSS WinGPC Unity
Was Sie beim Updaten von WinGPC auf Unity beachten müssen und welche Dateien weiter verwendet werden können beschreibt dieser Tipp.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30088
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
WinGPC 6 im Praxistest
Software-Ergonomie: wie bewerten Anwender die Funktionalität und Bedienbarkeit Ihrer Software? Die Ergebnisse unserer Umfrage unter WinGPC-Anwendern beim Anwendertreffen 2004 finden Sie hier.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30095
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
overlaid injection Unity
The time and solvent needed for the analysis of a sample on a dedicated column set can be reduced up to 35% using the WinGPC overlaid injection feature - without any loss in resolution or efficiency.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30102
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
system test
The performance of the complete GPC system can be monitored by checking the plate count regularly. How to performe a system test and the theoretical background are described in this tip.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30115
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
update to Unity
Installation hints and requirements for the update to WinGPC Unity are summarized here.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30116
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
WinGPC 6 software ergonomics survey
The ratings from users for the WinGPC Software Ergonomics Survey to measure the usability of PSS WinGPC 6 are summarized here.
lockSign in for download
Language
Publication Number
30124
Publication Type
WinGPC Application
Source
PSS WinGPC Newsletter
Year
2005
Publication date
18.01.2005
Issue
1
Säulenkombination oder Linear-Säule - eine Konzeptdiskussion
Eine grundlegende Erörterung folgender Fragen findet statt: Wie viel Auflösung braucht man in der GPC? Wann sollten Linear-Säulen und wann Säulen mit monomodaler Porosität eingesetzt werden? Ist es...
Language
Publication Number
20117
Publication Type
Published Paper
Source
GIT Fachzeitschrift
Year
2004
Publication date
02.12.2004
Issue
11
Author
T. Hofe
Mehrdimensionale Polymeranalytik
Mit der on-line-gekoppelten 2-D-Chromatographie lassen sich chemisch uneinheitlich aufgebaute Polymere mit nur einer Probenaufgabe zuerst nach ihrer chemischen Zusammensetzung und anschliessend...
Language
Publication Number
20143
Publication Type
Published Paper
Source
Nachrichten aus der Chemie
Year
2004
Publication date
21.11.2004
Author
H. Pasch, M. Adler
X

Die Webseite ist für moderne Browser optimiert. In Ihrem Browser können Inhalte fehlerhaft angezeigt werden.